Raf Stevens (1971) is storytelling coach.
Hij helpt leiders, ondernemers en bedrijven om hun verhaal zichtbaar te maken, en tot leven te brengen.

Raf ziet de waarde van de diepere vertelling. Wil steeds aanboren van wat je werkelijk raakt en beweegt. Met open blik en open geest zoekt hij naar verhalen van betekenis, en ondersteunt hij leiders, ondernemers en bedrijven in het taal geven van hun verhaal.

Hij geeft gezicht aan wat van binnen leeft, een stem geven aan wat gehoord wil worden. Echtheid is hierbij de energie van waaruit hij vertrekt en het doel van wat hij te bieden heeft.

 

Mijn verhaal
Hoofdstuk 1: De reis


Mijn leven is een reis, waarin ik mij afwisselend al kruipend, rennend, strompelend en springend een weg heb proberen te banen. Soms liep ik doelgericht af op mijn verlangen. Maar vaak doolde ik cirkelend over eerder gemaakte sporen.

In de gesprekken die ik de afgelopen jaren voerde met leiders en tal van inspirerende mensen stelde ik vast dat ik niet alleen was.

De grootste reis die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, is de reis naar binnen. Door contact te maken met wie ik in essentie ben, leef en beleef ik vandaag mijn eigen levensverhaal in meer kleuren dan ik ooit voor mogelijk hield.

Hoofdstuk 2:
Gezicht geven aan je verhaal


Als wij ons vuur durven volgen, luisteren naar onze innerlijke stem, ontstaat verandering van binnenuit.

In 1983 was ik 11 jaar. Ik zat in het laatste jaar van de lagere school en muziek en KISS waren mijn passie.

Later volgende een legendarische carrière als deejay bij het even legendarische Studio Balen, een lokale vrije radio.

De start van ‘gezicht geven aan wat van binnen leeft, een stem geven aan wat gehoord wil worden’.
Hoofdstuk 3:
Alleen onderweg


Deze zinnen veranderden mijn visie op leven en werk:

“Jullie tijd is beperkt. Verspil die tijd niet door het leven van iemand anders te leiden.” – Steve Jobs, commencement Speech aan de universiteit van Stanford.

Toen ik dit voor de eerste keer hoorde, werkte ik nog als marketing manager. Het werd de start van mijn zoektocht naar … iets anders.

Het is nu dat ik pas echt goed begrijp dat ik niet hoefde te zoeken, dat veranderen niet iets is dat je kan doen. Het gebeurt wanneer je je blik naar binnen keert. Het ontstaat van binnenuit, vanuit je eigen verhaal.

Ik heb niet meer nodig dan mijn persoonlijke verhaal om mijn dromen waar te maken. En muziek, verhalen en beleving staan weer centraal in mijn leven. Niet in het minst in mijn podcast ‘Oerkracht’.

Hoofdstuk 4:
Samen onderweg


Grensoverstijgend zijn we allemaal verbonden door verhalen.

Jaren geleden ontmoette ik Vicky Daniels. We deelden dezelfde passie voor de kracht van mensen. En een geloof dat er van nature een grote levenswijsheid in ieder van ons zit. Een sterke levenskracht, een oerkracht.

Sinds oktober 2018 is er ‘Nomads’. Een nieuw leiderschapsprogramma dat we samen in de wereld zetten.

Nomads – leiden vanuit oerkracht – is een vijfdaags trainingsprogramma waar Vicky en ik reisbegeleiders zijn van ‘reizigers’ die nog scherper in contact willen komen met hun persoonlijk verhaal.