Raf Stevens (1971) is coach, trainer, auteur & podcast host.

Raf ondersteunt leiders en teams om vanuit de kracht van hun persoonlijke verhaal sterke verbinding te maken.

 

Mijn verhaal
Hoofdstuk 1: De reis


De gesprekken die ik de afgelopen jaren voerde met leiders, managers en medewerkers lieten op mij een diepe indruk na.

Het sterkst was ik onder de indruk van de leiders, organisaties en bedrijven die geen masker opzetten. Die niet in de val trappen om zich als het ware met een beschermend laagje in te wrijven, hetzij vanwege een te groot ego hetzij wegens onzekerheid.

Aan ongecompliceerde verhalen zonder masker is vandaag de dag meer dan ooit nood.

Hoofdstuk 2:
Ik met masker


In 1983 was ik 11 jaar. Ik zat in het laatste jaar van de lagere school en samen met drie vrienden was ik een grote fan van de muziekgroep KISS.

Typisch aan KISS waren de beschilderde koppen. Niemand mocht weten wie er achter die maskers zat. Dat was deel van hun verhaal. Ik speelde Paul Stanley, één van de sterkhouders van de groep. Zo voelde ik mij op 11 jaar ook. Onverwoestbaar. Maar in tegenstelling tot mijn drie vrienden was ik geen haantje de voorste.

Eerlijk gezegd, wist niemand dat, want in woorden was ik wel een rebel. Mijn houding volgde mijn taal, maar niet mijn identiteit. Eigenlijk verborg ik me achter een masker, gelijk de mannen van KISS.
Hoofdstuk 3:
Onderweg


In de afgelopen twee jaar sprak ik in het kader van mijn podcast met een heel aantal leiders over storytelling, en de weg die zij hebben afgelegd.

En telkens viel me op hoe belangrijk introspectie is en hoe dit hen tot inzichten brengt. Soms maken mensen zelf tijd voor introspectie, soms gebeurt in hun leven iets dat hen tot stilstand dwingt.

Deze zinnen veranderden mijn visie op leven en werk. “Jullie tijd is beperkt. Verspil die tijd niet door het leven van iemand anders te leiden.” – Steve Jobs, commencement Speech aan de universiteit van Stanford.

Toen ik dit voor de eerste keer hoorde, werkte ik nog als marketing manager. Het werd de start van een zoektocht naar wat ik voor anderen kon beteken. Zowel persoonlijk als professioneel.

Hoofdstuk 4:
Ik zonder masker


Wie ben ik? Wat is mijn dieperliggende verhaal? Deze vragen lagen aan de basis van mijn zoektocht. Meer dan eens bevond ik mij in het grensgebied tussen taal en stilte. De stilte bracht mij meer zelfbewustzijn en toonde mij de weg naar een meer authentieke taal en diepere verbindingen.

Dit is ook het verhaal dat ik vandaag in de wereld wil zetten. Via advies, training en coaching sta ik leiders en teams bij om vanuit hun persoonlijke, authentieke verhaal krachtiger verbinding te maken.