Mathi Gijbels: “Vol liefde voor je missie gaan… dat is het mooiste wat er is.”

Het bedrijf Mathieu Gijbels is in de sector gekend voor duurzame kwaliteit maar ook voor hun menselijk imago. Een imago dat vaak haaks staat op dat van de harde bouwwereld.

Toen ik met Mathi sprak was het duidelijk dat hij als bedrijfsleider hier een belangerijke rol in speelt. Al vindt hij dat zijn persoonlijke verhaal ondergeschikt is aan het grotere bedrijfsverhaal. “Daarbij vind ik het vaak niet gemakkelijk om over mezelf te praten.”

Mathi is ook een van de inititatiefnemers ‘Organisation Of The Future’. Dit is een lerend netwerk van mensen die veranderkracht hebben in hun organisatie. Het thema van dit jaar is Yin & Yang.
Mathi: “Hoe zit het met jouw mannelijke en vrouwelijke leiderschapskwaliteiten? Zijn die in balans?”

Ik vroeg Mathi wat hem de laatste tijd heeft geïnspireerd.

Zo kwamen tijdens het gesprek bij het boek van David Deida: ‘De kracht van echte mannen’. Eén van de uitganspunten van het boek is deze vraag: Wat is je diepste kracht? En wat is je hoger doel?

Mathi: “Ik zou graag met alle medewerkers van het bedrijf willen kijken naar wat dit voor hen betekent… wat hun persoonlijke verhaal is en hoe dit koppelt aan het hoger doel van het bedrijf.”OVER DE PODCAST

De Story Club is een interview-programma dat gelooft dat jouw persoonlijke verhaal de belangrijkste drager is van jouw succes.

De host: Raf Stevens, story-expert
Meer interviews hier.

Naar de podcast