Marleen Baelde: “waarom is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe?”

“Het lied ‘Alegria’ is voor mij erg belangrijk.
Na zoveel pijn en verdriet is het ook een schreeuw om levensvreugde.”

Ik reed naar Watou en ging voor deze editie van de Story Club Podcast praten met Marleen Baelde van het bedrijf Made in Innox. Samen met haar man Pol Cauwelier leidt Marleen het bedrijf.

Al vier generaties lang vertelt Made in Innox verhalen in staal. Je zou denken dat hun bedrijfsverhaal dan ook strak en koel is. Niks is minder waar. Het is een opvallend warme onderneming.

En dat heeft veel te maken met Marleen en haar tweede echtgenoot Pol Cauwelier. Hun levensverhaal is helemaal verweven met het bedrijfsverhaal. En het vertrekt in de eerste plaats vanuit zingeving.

Marleen vindt het ook erg belangrijk om psychische kwetsbaarheid een plaats te geven op de werkvloer. En ze weet waarover ze praat. In 1997 verloor ze haar eerste echtgenoot. En enkele jaren geleden haar dochter.OVER DE PODCAST

De Story Club is een interview-programma dat gelooft dat jouw persoonlijke verhaal de belangrijkste drager is van jouw succes.

De host: Raf Stevens, story-expert
Meer interviews hier.

Naar de podcastOVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis