Frank Van Massenhove: “Mijn moeder zei altijd: je moet mensen gelukkig maken.”

“De meeste managers denken nog net als vroeger: de baas weet het altijd beter.”

Frank Van Massenhove. Wie kent deze populaire overheidsmanager niet?

Zijn wilde haren is hij lang geleden verloren. Letterlijk.

Ergens tijdens het concert van Madness, kort na zijn afstuderen.

Maar dat rebels kantje? Dat maakt integraal deel uit van Frank Van Massenhove’s persoonlijkheid. “Ik ben van nature een vrijdenker. Niet zo zeer dat ik mij afzet tegen instanties, maar vooral in mijn manier van denken. Ik ben continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mensen meer in verbinding met elkaar te brengen. Ook in het bedrijfsleven”.

Ik vroeg Frank of hij een levensmotto heeft. Zijn antwoord verbaasde me.

Je komt in deze podcast ook te weten waarom Frank de idee van ‘achter ieder geslaagde man staat een geslaagde vrouw’ zever vindt. Het zijn zijn woorden.

En natuurlijk moesten we het ook hebben over leiderschap. Waarom gelooft hij niet in hiërarchie? En wat is er volgens hem mist met de wijze waarop we onze leiders kiezen?

“Meer dan ooit leef ik in het hier en nu.”


OVER DE PODCAST

De Story Club is een interview-programma dat gelooft dat jouw persoonlijke verhaal de belangrijkste drager is van jouw succes.

De host: Raf Stevens, story-expert
Meer interviews hier.

Naar de podcastOVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis